Una mostra recull la percepció de la salut mental per part dels propis pacients

L’Hospital Provincial de Castelló ha inaugurat hui amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental una exposició sobre la percepció de la salut mental que tenen els propis pacients.

La mostra, que pot visitar-se estos dies en el vestíbul principal del centre, ens permet fer un recorregut per les tasques reflexives realitzades per pacients de les unitats d’hospitalització.

En la Unitat infantojuvenil s’han centrat en treballar sobre les emocions, mentre que les persones de la Unitat de Curta Estada han representat gràficament i amb algunes paraules el contingut dels nostres caps.

Per part seua, des de Mitja Estada han elaborat un joc similar a l’oca en el qual s’exposen les vivències de cadascú, des dels propis fantasmes fins a les incerteses que ens aguaiten.

El gerent del centre, Matías Real, ha considerat que “és emocionant poder compartir estos treballs, especialment donant-los valor i no mostrant-los des de la condescendència” i ha destacat tota la labor que hi ha darrere d’esta iniciativa.