L’Hospital commemora el Dia Mundial de la Parada Cardíaca amb tallers de RCP

El personal de la Unitat de Crítics del Consorci ha organitzat junt a la resta d’hospitals de la província i laUniversitat Jaume I una jornada especial amb motiu del Dia Mundial de la Conscienciació davant l’Aturada cardíaca, en la qual s’ha posat de manifest la importància de començar, tan prompte siga possible, les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) per a augmentar les possibilitats de supervivència de qui ho patisca.

Durant la jornada s’han dut a terme una sèrie d’activitats de conscienciació davant l’aturada cardíaca i s’hadestacat la importància de conéixer la reanimació cardiopulmonar per a fer-li front.

Així, s’han realitzat tallers pràctics de reanimació cardiopulmonar amb maniquins per a donar a conéixerquan i com es realitza una reanimació cardiopulmonar (RCP).

La reanimació cardiopulmonar és un procediment d’emergència per a salvar vides que s’utilitza quan elcor ha deixat de bategar o la persona no respira.

La RCP combina respiració boca a boca i compressions cardíaques. En ella se subministra oxigen alspulmons i es manté la sang oxigenada per a així restablir la respiració i palpitacions cardíaques. La tècnicavaria depenent de l’edat i grandària del subjecte, existint tècniques diferenciades per a adults, xiquets ibebés.

La supervivència a una parada cardíaca pot dependre d’una correcta reanimació cardiopulmonar i unadesfibril·lació ràpida dins dels 3-4 minuts posteriors. La conscienciació en este sentit és molt important iha de ser present en tots els àmbits i des de primerenca edat.