L’Hospital Provincial de Castelló es vist de Nadal per a humanitzar l’assistència de pacients

Nombroses dependències de l’Hospital Provincial de Castelló han sigut decorades en els últims dies davant la imminent arribada del Nadal per professionals i pacients del centre amb la finalitat que l’estada de persones malaltes i familiars siga més confortable.

Així, prop d’una quinzena d’unitats i servicis s’han inscrit en el tradicional concurs de pesebres i ornamentació nadalenca amb el qual les estades lluïxen amb propostes de decoració ideades i fabricades pel personal i pacients.

En les unitats d’hospitalització de salut mental i el centre de llarga estada de Vall d’Alba han participat activament els pacients,  qui han decorat les dependències amb originals motius nadalencs que destaquen per la seua creativitat i originalitat.

En la Unitat d’hospitalització infanto-juvenil de salut mental els pacients han participat en el concurs de la felicitació oficial nadalenca del Consorci i, a més, han realitzat un bonic pesebre amb oueres de cartó i pintat a mà en el qual no falta cap detall.

Servicis com a Medicina Nuclear, la unitat de salut mental de mitja estada o el laboratori RIA han ideat propostes d’ornamentació a partir dels recipients que usen per al subministrament de la medicació o proves diagnòstiques.

En l’UCI el personal ha tingut un detall amb totes les persones que han sigut hospitalitzades enguany i cada boleta de l’arbre de Nadal porta el nom d’un pacient.

El personal d’Oncologia Radioteràpica ha tingut l’ocurrència de posar en el seu pesebre un accelerador lineal i en el d’Oftalmologia el xiquet Jesús porta ulleres.

“Cuidant des del cor”

Enguany un grup de voluntàries de diversos servicis ha posat en marxa el programa “Cuidant des del cor” que ha començat amb l’organització d’actes nadalencs però perdurarà durant tot l’any amb activitats encaminades a amenitzar l’estada dels pacients i humanitzar l’assistència.

Així, s’han instal·lat dos “arbres dels desitjos” en els quals tant professionals com pacients tenen l’oportunitat d’expressar els seus desitjos i propòsits per al nou any.

El Conservatori Superior de Música Salvador Seguí col·laborarà enguany amb l’hospital. Així, el quintet  “Metall.*lics”, integrat per alumnes de cambra de Sergi Rodrigo, amenitzarà l’acte de lliurament del concurs de pesebres i ornamentació, que se celebrarà demà dijous, 21 de desembre.

Personal de l’Associació Espanyola contra el càncer visitarà les instal·lacions de l’hospital de dia d’oncologia per a felicitar les festes als pacients i entregar-los un detall.

Per Nadal, a més, s’oferiran menús especials a les persones hospitalitzades.