El Servici de Medicina Nuclear de l’Hospital Provincial de Castelló augmenta la seua activitat prop del 10 %

El Servici de Medicina Nuclear de l’Hospital Provincial de Castelló ha augmentat la seua activitat prop d’un 10 % durant el primer trimestre de l’any, segons arreplega l’informe d’activitat assistencial exposat recentment per la direcció mèdica en el Consell de Govern.

Així, durant el primer trimestre s’han fet 1.265 informes mèdics davant dels 1.153 del mateix període de l’any anterior. En este sentit, el director mèdic, Daniel Flores, ha subratllat el descens tant del temps d’espera com del nombre de persones pendents de proves diagnòstiques realitzades en el PET-TAC i gammacàmeres.

Així mateix, el doctor Flores també ha destacat “l’augment del 18 % de l’activitat quirúrgica” i ha puntualitzat que les especialitats de Dermatologia, Cirurgia General, Urologia, Ginecologia i Cirurgia Plàstica són, per este orde, les que han registrat una major activitat.

La posada en marxa d’iniciatives com la realització de mòduls d’activitat i increment de sessions han permés la reducció de la llista d’espera. En l’àrea de traumatologia -ha explicat Flores- s’ha dut a terme una reestructuració que està donant com a resultat un progressiu descens de la llista d’espera quirúrgica d’esta especialitat.

En el primer trimestre, a més, s’han comptabilitzat un total de 1.023 tècniques d’endoscòpies, la qual cosa representa un augment del 148 %.

Prop de 40.000 consultes

En l’àrea de consultes externes s’han registrat en els tres primers mesos de l’any prop de 40.000 visites, segons ha manifestat Flores, qui ha destacat el notable increment que s’ha donat en les especialitats d’Al·lergologia, Anestesiologia, Pneumologia, Neurofisiologia, Oftalmologia, Urologia i Psiquiatria d’Adults i Infantil.

En oncologia radioteràpica cal destacar l’augment del 7 % de les consultes, amb un prop de 4.000 visites, així com l’increment del 3 % dels tractaments en els acceleradors.

D’altra banda, entre gener i març s’han registrat 5.040 urgències, un 6 % més que en el mateix període de l’any 2023.

Col·laboració en el marc de l’ASI

Els acords de col·laboració que s’estan duent a terme entre les direccions del Consorci de l’Hospital General de Castelló en el marc de la nova ASI estan propiciant una adequada organització de recursos en especialitats de Medicina Interna, Pneumologia, Ginecologia i Cirurgia. A més, esta col·laboració ha permés que es reprenga el pla de salut bucodental i la intervenció quirúrgica de pacients que portaven en llista d’espera des de l’any 2022.

El doctor Flores ha manifestat que s’estan duent a terme múltiples modificacions “per a organitzar tots els aspectes necessaris que permeten garantir una adequada assistència sanitària”.