Matías Real López

El Consell de Govern nomena el doctor Matías Real gerent del Consorci

Castelló, 8 de setembre de 2023. El primer Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, presidit pel conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha nomenat hui nou gerent del centre a l’especialista en Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència Matías Real López.

El nou gerent, qui substitueix al doctor Joaquín García, ha agraït tant al conseller com a la resta d’integrants del Consell la confiança depositada per a ocupar este càrrec i ha destacat que la seua gestió “estarà basada en valors i en les persones, buscant l’excel·lència en els serveis prestats a la població”.

El doctor Real, a més, ha agraït al personal de l’hospital la gran labor i suport realitzada durant l’etapa de la pandèmia del Covid i ha expressat el seu desig “d’estar a l’altura que professionals i pacients mereixen”.

Trajectòria professional

Matías Real és en l’actualitat president de l’Associació Espanyola de Psiquiatria de la Infància i l’Adolescència. Es va incorporar a la plantilla del Consorci en 2008 com a responsable del programa de trastorn mental greu de la infància i adolescència.

De la seua labor clínica i assistencial destaca l’organització i posada en marxa de programes pioners en el desenvolupament dels recursos a l’atenció mental infanto-juvenil.

Així, en 2010 va impulsar el primer hospital de dia infanto-juvenil de la Comunitat Valenciana i un any després va participar en la creació de l’única sala d’hospitalització per a xiquetes, xiquets i adolescents amb problemes greus de salut mental.

És tutor de facultatius especialistes en formació en psiquiatria i, junt al seu equip, ha aconseguit que el Consorci oferisca l’única plaça MIR de la Comunitat Valenciana de la nova especialitat de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència.

Activitat docent i investigadora

La labor del doctor Real qual ha sigut reconeguda amb premis com “Hospital Optimista” i “Albert *Jovell”. És també professor a la Universitat Jaume I de Castelló, on coordina el grup d’investigació “Integra”, i ha impartit nombrosos cursos de l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES).

Compta amb una dilatada trajectòria investigadora, amb més d’una trentena de publicacions en llibres i revistes, i ha participat activament en congressos nacionals i internacionals.